Program

UDSTILLINGSSTEDET SPANIEN19C

Udstillingsstedet Spanien19c,Kalkværksvej 5A, DK 8000 Århus C, Mail: spanien19c@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

Udstillingsstedet Spanien19C, Udstillings-år 2018:

 

 

3. marts – 25. marts:

Fritjof Krabbe Nørretranders og Frederik Heidemann

Imposing er et audiovisuelt værk, bestående af en række stilstående optagelser der huser skikkelser udefra. Lydene kan ikke findes på de steder de skildrer, og billederne i laser- og videoprojektion foregiver en sameksistens, skabt af lyskildernes dialog.

Tilstedeværelsen af andre domæner i den fysiske verden tilkendegiver sig for os når vi oplever hinanden. Disse former bebor og gennemstrømmer uden kollision og uden aftryk. Det der kun findes når det er delt, tilhører intet andet end sig selv.

Det teknologiske system værket udgøres af, kan vise en beretning uden forløb, men kan også gøre dig blind. Lad være med at kigge ind i en laser.

 

31. marts - 22. april:

Mette Boel

Sunkissed er en stedsspecifik total-installation, som tager sit udgangspunkt i lokalområdets særegne navn, Spanien. Installationen konnoterer det eksotiske og muligheden for paradis på jord, der møder udstillingsstedets karakteristiske rå murstensvægge med industrien på Aarhus havn som bagtapet. Installationen lægger sig således et sted imellem to verdener - som en slags stedsmæssig forskydning. Den kommenterer på netop dette sted, hvor man egentligt hele tiden er imellem flere steder, sjældent i ro – og refererer på samme tid til menneskets væren i den digitale tidsalder. I installationen vises nye prints og skulpturelle værker.

 

På udstillingen præsenteres også et nyt digt af Mads Mygind, som er skrevet specifikt til Sunkissed. Digtet vil blive læst op i løbet af udstillingsperioden.

 

23.april til 29.april:

Foreningen for SamtidsKunst:

 

3.maj til 27.maj.

SPOR:

Den danske komponist og lydkunstner SØS Gunver Ryberg, den norske scenograf Nathalie Mellbye og den tyske instruktør Anja Behrens præsenterer et helt nyt kollektivt skabt installationsværk under titlen White Sun

 

 

 

 

18.august til 9.september.

Hidden in Plain Sight(Ola Nilsson, Anna Nyberg, Torbjörn Johansson, Timo Menke, Hanna Ljungh):

 

10.september - 16.september:

FSK:

 

22.september - 14.1oktober:

Kristine Hymøller: City Color HD:

 

 

20. oktober - 11.november:

Rødderne den Arkivariske Front og Arkivaristerneº

på vegne af Institut for Emancipationsvidenskab.